Chira

                          

                      STAL BAATEHOF

 

 

 

          Home

          Stammoeders

          Huidige merries

          Jeugd

          Veulens

          Hengsten

          Links

          Te koop

          Foto's

          Nieuws

          Kippen

         

 
NIEUWS !!!!!

2018 is voor Evi een topjaar geworden!
 


Na 2 hengstveulens kreeg Evi dit jaar op 1 mei een mooi gezond merrieveulen, Mindy. Vader is Manolito van het Malllewegje.

Op de premiekeuring in Maren-Kessel op 11 augustus kwam ze aan de kop van de rubriek met een 1e premie waardoor ze aan de kampioenskeuring mocht meedoen.

Ze werd daar voor de 3e keer mini kampioen.

Hierdoor kreeg ze weer een uitnodiging voor de nationale keuring in Lunteren. Op die keuring, 20 oktober, werd ze rubriekswinnaar waardoor ze weer met een beker thuis kwam.

 


Debbie is gestorven

Een paar maanden geleden kreeg ik een telefoontje van de manifestatie commissie met een uitnodiging om met Debbie en een delegatie van haar kinderen in Ermelo in de show van superpreferente merries te verschijnen.
Zij was op dat moment de enige nog in leven zijnde superpreferente vos merrie.

Tot zondag 16 april was ze nog kerngezond. Alleen aan haar grijze hoofd kon je zien dat het een oude merrie was. Ze draafde nog in volle vaart door de wei.

De volgende morgen was ze een doodzieke merrie. Ze had een sterke ondertemperatuur en ze kon nog maar amper staan.

In overleg met de dierenarts hebben we haar toen laten inslapen.

Dus jammer genoeg gaat de reis naar Ermelo niet door.


 

Op de hengstenkeuring van 8 januari 2016 in Marienheim heeft Ward een 2e premie ontvangen en is voor het leven goedgekeurd.

 

De premiekeuring 2015

Dit jaar is alleen Evi naar de premiekeuring geweest. En met hetzelfde resultaat als vorig jaar. Ze kwam in haar rubriek aan kop met een 1e premie en daarna bij de mini kampioensring werd ze uitgeroepen tot mini kampioen!!!!


 

Klik hier om naar het artikel "De lijn van Kismet" te gaan dat is verschenen in "De Shetland Pony" nr. 8 van oktober 2014.

 


De premiekeuring 2014 in Maren Kessel was een groot succes!!

Hinke, het hengstveulen van Chira, nog maar 2 maanden oud, was thuis een voorbeeldig veulen om voor te brengen.
Maar in de ring was hij alles vergeten wat hij thuis had geleerd. Hij deed alleen maar springen en hangen. Hij viel net buiten de premies.

Evira, driejarige mini, kwam in haar rubriek met allemaal 2e premies in het midden van de rubriek te lopen, dus een 2e premie.

Evi, driejarige mini, kwam in haar rubriek aan kop met een 1e premie, en daarna bij de mini kampioensring waarin vijf 1e premie en drie 2e premie merries liepen werd ze uitgeroepen tot mini kampioen!!

Chira, nu met veulen aan de voet, liet zich veel beter zien dan vorig jaar. Ze kwam nu aan kop van de rubriek en kreeg een 1e premie.

 


Op 28 maart 2014 was de stamboekopname.

We hadden dit jaar 3 pony's.

Doenja, die al een jaar logeert op zorgboerderij De Haartse Hoeve, en waar de mensen daar veel plezier aan beleven, vooral om haar fijne karakter.

En verder Evira en Evi.

Na deze stamboekopname hebben we (wat we al vermoedden) officieel 3 mini pony's.

Doenja is 86 cm, Evira is ook 86 cm, en Evi is 85 cm. Met alle drie een goede scorelijst. Vooral Evi, die had zelfs een 1 voor behang.

Femie is op 16 maart vertrokken naar Zwitserland.


 

De premiekeuring van 2013 zit er weer op. Op vrijdag 9 augustus en zaterdag
10 augustus werd deze weer gehouden.

Femie, Evi en Evira hebben een premie gekregen.

Chira had een kopplaats met een 2e premie. Omdat ze verworpen heeft, heeft ze overconditie en miste ze de 1e premie.


 

Dartel van de Baatehof heeft op de premiekeuring van 12 januari 2013 een 2e premie behaald.

Daardoor heeft zijn moeder, Sarina van de Baatehof, nu 25 punten en kan het preferentschap dus worden aangevraagd.


 

Dartel van de Baatehof is donderdag 6 december 2012 goedgekeurd in de middenmaat.

Hij is 95 cm.

Zijn moeder is Sarina van de Baatehof en zijn vader is IJsbrand van de Lingewaard.

12 januari 2013 mag hij terugkomen op de premiekeuring.

 


 

De premiekeuring van 2012 zit er weer op. KLIK HIER om naar de uitslagen van de premiekeuring te gaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2011 was de ook dit jaar zeer geslaagde premiekeuring in Maren-Kessel. Klik hier om de uitslagen van de KEURING 2011 te bekijken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus was de zeer geslaagde premiekeuring
in Maren-Kessel. Klik hier om de uitslagen van de KEURING 2010 om de uitslagen te bekijken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de Shetland Pony, jaargang 59, nr. 12 van december 2009 stond een artikel over Debbie van de baatehof. Klik hier om dit artikel te bekijken.

 

Twee dochters van Gerbie van de baatehof hebben op de premiekeuring in Zwart Waal een tweede premie behaald waardoor ze nu voldoende punten heeft voor het preferentschap (en kroon was ze al), dus dat wordt nu door de familie Verheul aangevraagd.

 

Op zondag 4 oktober 2009 heeft Vic van de baatehof in Tolbert de men proef L met goed gevolg afgelegd. Hij behaalde 189 punten. Hij had in 2008 de IBOP A behaald zodat het predikaat prestatie hengst aangevraagd kan worden.

 

Op de nakeuring in Liessel op 9 oktober 2009 heeft het dertiende merrieveulen van Debbie van de Baatehof, Charon, een veulenpremie behaald. Charon is heel jong gespeend omdat er moeilijkheden waren om Debbie drachtig te krijgen. Dat is inmiddels wel gelukt. Door dat jong spenen was Charon met de normale premiekeuring in Maren Kessel niet keurings klaar.

 

De dertien dochters van Debbie brengen samen 101 punten bijeen waardoor ze KROON- SUPERPREFERENT wordt. Daarnaast brengt de hengst Vic met het predikaat prestatie hengst ook nog 6 punten binnen. Het totaal wordt 107.

 

Carina van de baatehof, dochter van Sarina van de baatehof, is verkocht aan stal Beukhof in Twello.

 

Cas van de baatehof, hengstveulen van Tosca van de baatehof, gaat in opfok naar hengstenhouderij Van Wanrooy in Erp.